S-frälsaren?

Hej på er!
Idag tänker jag ta upp ett hett ämne och inte minst ett spännande ämne :) S hade i helgen sin extrakongress och valde därmed sin nya partiledare ; ingen mindre än Håkan Juholt. Jag lyssnade på hans tal och måste säga att jag tyckte han var en duktig retoriker, karismatisk och talade till folket. Jag är en sosse och det är självklart för att jag gillar deras politik. Jag har aldrig varit höger och kommer aldrig vara det! Socialdemokraternas politik utgår bland annat  ifrån solidaritet & jämlikhet. Jag blir väldigt irriterad på högerns politik bland annat socialförsäkringen, privatiseringen och att allt har i princip blivit sämre för de allra fattigaste. De rika har fått det bättre och de fattiga sämre. Folk röstade på de på grund av skattesänkningar, men kom igen...Vi vet ju vad skattesänkningar leder till, eller hur? Välfärdssystemet urholkas, people! Jag längtar till år 2014 då sossarna återigen får makten ;) Det klarar vi! De som inte vill det, utan tror på alliansen kommer att se oerhörda försämringar; fattigdomen kommer öka, rika kommer bli rikare, segregationen ökar, kommunala skolan försämras med mera.
Håkan Juholt, jag önskar dig lycka till och hoppas att du år 2014 blir vår statsminister :)

Facebook

Hej på er!
Dagens ämne är intressant och förmodligen omdebatterat för att det är en del av sociala medier. Jag har också fb precis som majoriteten av er. Jag är inte speciellt aktiv men visst kikar man in där dagligen, för att se vad som har hänt typ. Det känns som att det är en nyhetskanal av mina vänner....hmm...ja det är det nog.
Vad finns det för fördelar med fb?
Många skulle jag hävda. Man har kontakt med vänner,släkt som helt enkelt bor långt ifrån en, därav fb underlättar kontakten. Man ser vad folk gör, om det nu intresserar en. Man kan diskutera relevanta ämnen, om man nu gillar det. Man  kan skaffa jobb...visst kan man det..det finns många som har skaffat ett arbete genom fb.
Det negativa med fb
hmm ja de finns det naturligtvis också. Det kan leda till att man inte träffas lika ofta, man umgås inte IRL...man kan bli beroende av fb...sant så sant.
Ha det gött !

Kärnkraft ?

Det första debattinlägget kommer handla om kärnkraft. Först och främst måste jag påpeka att jag är ingen expert på kärnkraft, har ingen naturvetenskaplig utbildning men kärnkraft är definitivt något som måste debatteras. Vi har alla hört om Japan - tragedin och Tjernobyl förhoppningsvis två stora tragedier minst sagt. Två exempel på att kärnkraft är farligt på alla möjliga sätt.
Vilka är argumenten för och mot kärnkraft?
För :
Det finns inget annat alternativ till kärnkraft, den står för 50 % av energin i Sverige.
Mot : Kärnkraft är miljöfarligt, kan leda till katastrofala olyckor etc. Det finns alternativ till kärnkraft såsom vattenkraft, vindkraft etc.
Arnii säger
Ja, svår val. Jag vet att kärnkraft är en stor energikälla idag MEN en miljöfarlig sådan. Tyvärr tror jag att man har en utopisk föreställning om man anser att kärnkraft bör avskaffas idag helt och hållet. Sorry men det kommer inte fungera. Uppfatta mig inte på fel sätt, jag är inte en kärnkraftförespråkare utan försöker vara objektiv på alla sätt. Men jag anser att vi har en chans att utveckla våra andra alternativ till kärnkraft men vi måste forska om det för att få fram hur energiförsörjning kommer att bli då. Jag tror att kärnkraften kommer att avvecklas om 20 - 25 år, dock inte i nuläget. Japp, sanning gör ont people.
Hörs en annan gång!
Ps : kunskap är makt.

Debattera idag!

Är du intresserad av samhällsfrågor har du kommit rätt! Om du inte alls är intresserad av samhällsfrågor så hoppas jag att du ska ändra din inställning efter att du har läst mina inlägg :)
Min blogg kommer ta upp aktuella samhällsfrågor som jag tycker är intressanta. Varför? Jo, jag tycker det är intressant med debatt överhuvudtaget och samhällsfrågor.
Välkommna!

RSS 2.0